Kui hakkasin arendama Vuutsi konstruktorit „Mängime koos“ siis minu eesmärk oli kohe pakkuda mitmeid lahendusi ning põnevust lapsele ja vanematele. Mina ei tahtnud, et konstruktor jääks peale esimest mängimist nurka oma mängukaaslast ootama.

Esimesena keskendusin erinevatele mängumaja võimalustele – torn, kahe torniga, mängumaja torn ning platvorm/laud. Panin mängumaja kokku ning vaatlesin oma last tegutsemas. Sealt edasi koorus puhtalt vajalikkusest lähtuvalt laud lapsele, sest külla tulnud sõbrannaga oli vaja koos joonistada. Loomulikult sain lauale kõrgust lisades seda kasutada seisulauana. Just praegu seda postitust kirjutades kasutan konstruktori osadest ehitatud kontorilauda- täpselt minule õigesse kõrgusesse seatuna.

Uute lahenduste leidmisel olen kujutanud ette keskmist kahe lapsega Eesti peret. Loomulikult tuli leida lahendus ka mähkimislaua näol sellele pisibeebile Eesti peres, sest mähkmislauda läheb vaja ainult lühiajaliselt. Mähkimislaudadega tekib tihti peale kasutamist küsimus -kuhu see paigutada, kellele anda või müüa. VUUTSI konstruktorist saad ehitada lapsele hoopis järgmise vajaliku või meelepärase mööblieseme.

Lapsevanematena me teame, kuidas väikelapsed söögitegemise või muu kõrgemal toimuva tegevuse vastu huvi tunnevad. Või siis lihtsalt vajavad ligipääsu kraanikausile, et õppida vee valamist või kätepesu. Selle tarbeks saate ehitada mõnusalt stabiilse ja turvalise astelaua vastavalt lapse pikkusele.

Selles keskmises Eesti peres on ka tavaliselt lemmikloom – muidugi saab ka temale tubase peidukoha ehitada. Siinkohal mängib ainult looma suurus rolli, dogile kahjuks jääb ruumi väheks. Minu kassile meeldib mängumajade kõrgeimal korrusel lumivalgel linal omada ülevaadet kogu toas toimuvast.

Siinkohal pean tõdema, et kõiki lahendusi ei tea ma vist isegi. Aga kui leian veel kasutusvõimalusi siis kirjutan sellest kindlasti.

Jaga Sinagi oma uut ideed ning toredat lahendust, mille koos lapsega oled ehitanud. Nii jagad inspiratsiooni ning vajalikke ideid ka teistele peredele. Pildi saad postitada siia samasse kommentaariumisse.